top of page
Belakos tapijt slaapkamer verkleind.jpg
Tapijt

Sfeer in huis

gezellig, knus en warm

Vloerbedekking biedt niet alleen sfeer, het houdt ook warmte langer vast én is ontzettend sterk. Tapijt is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prijscategorieën. Voor elk wat wils.
 

Voor wie op zoek is naar warmte en gezelligheid biedt tapijt dé uitkomst. Bovendien is het goed schoon te houden, sommige varianten zelfs te reinigen met chloor. Bepaalde soorten zijn door en door geverfd, waardoor verkleuring klein is. en tijd dat mensen.

Vloerbedekking is voor veel ruimtes geschikt, al raden we het af in keuken, badkamer en op het toilet. Tapijt kun je wél weer goed combineren met een harde vloer. Daardoor ontstaat er in één ruimte ineens een totaal andere uitstraling.

Avalon Vloeren tapijt en vloerbedekking.jpg
Avalon Vloeren tapijt en vloerbedekking

Voordelen

Warm, zacht en comfortabel

Vaak voordeliger dan harde vloeren

Veel mogelijkheden qua kleur en structuur

Voordelen v.w.b. isolatie en geluid

Leefgeluiden worden gedempt

Geen last meer van krakende vloeren

Aandachtspunten

Vergt meer onderhoud

Minder duurzaam dan harde vloeren

Allergie-gevoelig

Niet geschikt voor badkamer, keuken en toilet

Avalon Vloeren tapijt en vloerbedekking overloop en trap.jpg

Tips

en adviezen

belakos-header-afbeelding-27.jpg

Vloerbedekking houdt warmte in een ruimte langer vast. Dat komt door de isolerende werking van het materiaal. Daardoor kan het zijn dat de verwarming in de slaap- of werkkamer een tikkeltje lager kan dan in andere ruimtes. Uiteraard is dit afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal.

iStock-1249788942 kopie.jpeg

Het is een illusie om te denken dat vloerbedekking net zo makkelijk schoon te houden is dan een harde vloer. Al is tapijt tegenwoordig wel van dermate goede kwaliteit is dat zelfs hardnekkige vlekken goed te verwijderen zijn. Met een sopje, soms zelfs met chloor.

iStock-477599137verkleind.jpg

Allergie

Doorgaans is vloerbedekking 'allergie-gevoeliger' dan een harde vloer. Maar de kwaliteit is de laatste jaren enorm vooruit gegaan en er zijn meer anti-allergeen tapijten verkrijgbaar. Én, door het aantrekken van stof zorgt vloerbedekking juist voor minder stofdeeltjes in de lucht.

Trapbekleding

ook mogelijk

Een trap bekleden met tapijt is niet alleen erg mooi, maar ook praktisch vanwege het zachte gevoel aan de voeten en de geluiddemping.

En, niet geheel onbelangrijk, het is zeer betaalbaar. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld PVC of troffel op de treden. Hoog- of laagpolig, geknoopt, open of dichte trap, recht, met halve draai of hele draai.
De mogelijkheden zijn groot.

IMG_4493-min.jpg

Vrijblijvende prijsopgave?

Contact opnemen

Je kunt het contactformulier invullen voor meer informatie, een geheel vrijblijvende prijsopgave of om een afspraak te maken in onze showroom.

Bedankt voor je bericht.

We reageren zo snel mogelijk.

Showroom Avalon Vloeren vloerboutique onder de hooiberg.jpg

Adres

Waalbandijk 55, Ophemert (showroom)

Daver 44B, Kerk Avezaath (postadres)

Contactgegevens

Connect

  • Instagram
bottom of page