top of page
Egaliseren 2.jpg
Egaliseren

De basis,

voor een strakke vloer

Een geëgaliseerde vloer is dé basis voor een prachtige afwerkvloer, die alleen op deze manier strak wordt.

 

Wij egaliseren vloeren minstens 3 millimeter dik. Wij adviseren om dit aan ons uit te besteden, anders moeten wij een vloer leggen over de ondergrond van iemand anders. In dat geval zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele problemen zoals hoogteverschillen.

Omdat iedere onder- en afwerkvloer verschillend is, kunt u het beste contact met ons opnemen voor meer informatie en de mogelijkheden.
 

Let op: laat u eerst vloerverwarming infrezen? Dan kunnen
wij eerst de sleuven voor u dichtmaken én daarna

egaliseren.

Avalon Vloeren vloer egaliseren over tegels.jpg

Vrijblijvende prijsopgave?

IMG_3768 egaliserne voor kopie.jpg

Voordelen

Zorgt voor een strakke afwerkvloer

Voorkomt vochtproblemen en 'doorlekken'

Verlengt de levensduur van de afwerkvloer

Herstelt kleine hoogteverschillen

Werkt oneffenheden in de ondervloer weg

Aandachtspunten

Niet bedoeld als afwerkvloer

Extra kostenpost

Scheurtjes kun je niet uitsluiten, maar dat is geen probleem als er nog een afwerkvloer overheen komt.

IMG_3770 egaliseren na kopie.jpg

Voor en na

egaliseren

Op de linker foto zie je de vloer die is voorbereid voor de egalinelaag. Op de rechterfoto is diezelfde vloer zojuist geëgaliseerd. Nadat deze is uitgehard, bereiden we de ondergrond opnieuw voor en brengen we de afwerkvloer aan.

 • Welke vloeren verkopen jullie?
  PVC-vloeren, gietvloeren, siergrindvloeren (ook marmerstone), troffelvloeren en coatingvloeren. Al deze vloeren zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en motieven. Uitsluitend A-merken zoals Belakos en Bodiax. Verder kunt u bij ons terecht voor zandcement dekvloeren, vloerverwarming en alles wat daarbij komt kijken, schoonloopmatten en plinten.
 • Welke vloer is sterk en kan goed schoongemaakt worden?
  Zowel PVC- als coatingvloeren zijn zeer sterk en het minst krasgevoelig. Ook zijn deze vloeren eenvoudig schoon te maken met een sopje.
 • Wanneer kunnen jullie de vloer leggen en hoelang duren de werkzaamheden?
  Wij streven ernaar om uw vloer binnen twee maanden te leggen. Onze planners zullen met u een geschikt moment vinden. De doorlooptijd voor het leggen van de vloer varieert van één tot vijf dagen, afhankelijk van het type vloer dat u kiest.
 • Scheuren en beschadigen gietvloeren echt zo snel?
  Of een gietvloer snel scheurt of niet heeft te maken met de ondergrond, het type gietvloer dat u kiest en hoe de vloer wordt aangebracht. Bij 'Onze Vloeren' vertellen we daar meer over. Het is in ieder geval goed om te realiseren dat een gietvloer gevoeliger is dan bijvoorbeeld PVC of een troffelvloer. Schoenen met zand of speelgoed van de kinderen en huisdieren kunnen krassen achterlaten. Stoelpoten en ander meubilair dienen ook altijd beschermd te worden met viltjes.
 • Wat is een praktische vloer met huisdieren
  Al onze vloeren zijn 'huisdiervriendelijk', al raden we bepaalde gietvloeren af. Een gietvloer is in principe hygiënisch, waterdicht en antibacterieel, dus ideaal met dieren, maar alsnog kunnen er wel krassen ontstaan door scherpe nagels en zand onder de pootjes of in de vacht.
 • Is siergrind geschikt voor vloerverwarming en kan het op trappen?
  Siergrindvloeren zijn allemaal geschikt voor vloerverwarming. Klik hier voor meer informatie. Het product kan ook op trappen worden aangebracht, zowel de horizontale als de verticale delen.
PHOTO-2023-08-01-17-23-46 kopie.jpeg

Egaliseren,

over een houten vloer

In principe is overal een oplossing voor, ook egaliseren over een houten vloeren. Veel mensen weten niet dat dit wel degelijk een optie is.

 

Omdat hout altijd blijft werken, egaliseren wij altijd met een spanningsarme en vezelversterkte egaline. Met een minimale dikte van 5 millimeter, omdat de vloer wel een bepaalde stevigheid moet hebben. We komen van te voren uiteraard altijd op inspectie.

Contact opnemen

Je kunt het contactformulier invullen voor meer informatie, een geheel vrijblijvende prijsopgave of om een afspraak te maken in onze showroom.

Bedankt voor je bericht.

We reageren zo snel mogelijk.

Showroom Avalon Vloeren vloerboutique onder de hooiberg.jpg

Adres

Waalbandijk 55, Ophemert (showroom)

Daver 44B, Kerk Avezaath (postadres)

Contactgegevens

Connect

 • Instagram
bottom of page